Posted in Uncategorized

Ethics Can Save Your Life!

Public facilities which has been provide by the government mean a lot for people. There are public transportation, bus station, station, zebra cross (pedestrian bridge), and pedestrian walk. However, this public facilities sometimes does not really utilized by people. Frankly speaking, I had used these public transportation.

Unfortunately when it comes to crossing the street. During my spare time, I managed to go to Jakarta. There, I can see many people are crossing the street but not in the area of the zebra cross or not by using pedestrian bridge. The reasons can be the zebra cross is too far or they are tired to take to pedestrian bridge. They choose to take the shortcut and doing the easiest way.

However, we know that the population in Jakarta is very huge and the transportation are very crowded. Sometimes the drivers drive is various speed. Most of them are driving in their fastest speed. Then, can you imagine when you cross the street not in the zebra cross or using the pedestrian bridge? You might have danger your life.

Lesson that I got from my experience was I tried to find the safest way to cross the street by using zebra cross or pedestrian bridge. Although sometimes I break the rule about crossing on the zebra cross, but after I find out that crossing on the zebra cross means that you are protected by the law, I am trying to follow the correct rules. Because if you are being hit by a car, you will be protected because you have obeyed the law.

Advertisements
Posted in Uncategorized

Elevator’s Story

This article is made for educational purpose, as a part of business ethics subject’s assignment

As the main building of our university, A building consists of library, finance and academic department, lecturers’ rooms, vice rectors’ rooms, auditorium, classrooms and many more. Therefore, the existence of elevator in this building is very important for everyone in the campus.

Back then…

It was during break time, the students were leaving the classroom immediately. Then because the students were too lazy to use the stairs, most of the students waited for the elevator, to go down from the 4th floor. At the same time, I was in the elevator catching my next class on the 4th floor. When I reached the 4th floor, at the time when the elevator was opened, the ‘inpatient’ students rushed to go inside the elevator. But they did not give a chance for the previous passengers to leave the elevator first. Hence, in that very crowded situation, I managed to leave the elevator safely and honestly I was a bit mad. While leaving the elevator, I mumbled “Can you see? It is written here that you should let the passengers go out first, then you can enter the elevator.”

th3

Lesson Learned…

Well ladies and gentlemen, based on this story I can learn that the existence of ethics, norms, and many kinds form of law is to create a boundary. So that people cannot act freely without guidance. Sometimes if we just do something without consider the other party, it may discomfort the others. Can you imagine if there is no ethics, law? People might become criminals, because they do not have some the guidance of what is right and which one is wrong.

Based on my experience in the elevator, I am not pushing you to obey the elevator’s etiquette above the elevator’s button. But, I only wants to remind everyone that every single thing that you do can affect the other people. If you obey the etiquette you will feel more comfortable because the others too.

By: Kadek Indrya

Posted in Uncategorized

Dear You

By: -KDK-

We used to be close

We laughed together

We treated each other well

Suddenly, you changed

You got her beside you

I did not mind it

We still could be a friend

But I was wrong, you went further

I was happy that you were happy

I lived my life normally as usual

Until, you put your hands around my shoulders again

I was startled

I was wondering, why I felt that way ever since

I tried to runaway but the situations won’t let me

Until now, I have to see you and meet you

Here, it seems like you have turned into another creature

Seeing those changes, I am crying inside

Hopefully, no one would ever notice that

Recently, I often ask myself

Do I like you?

Do I?

I don’t think so

But, I realize that the half of me is lying

They are lying because they have a strong reason to lie

But, whenever I bump with you that reason becomes weakened

Tonight, I am writing this letter

I am not lying, as least to myself

I admit that

That I have a feeling for you

A special feeling between a lady and a man

But, I know the fact is that it is better if you never realize it

So, I use a mask

A mask that called friend

Posted in Young Marketers

Mari Mengenal Marketing!

Marketing susah gak kak? Marketing itu ngapain aja sih kak?

Sebagai anak management yang ngambil konsentrasi marketing, Anak dari Bali merasa terpanggil untuk sharing tentang aktivitas anak marketing itu ngapain aja? Berikut step-step untuk kenal sama  dia. Tanpa basa basi lagi, check this out!

  • Kenali dulu “What is Marketing?”
    Waktu kalian mendengar kata-kata “Marketing” pasti yang terbayang dibenak kalian nanti kerjaan kalian bakalan jadi sales atau seperti sales promotion yang biasa kalian temukan di tempat-tempat umum. Tanpa kalian sadari mungkin kalian sempat worry kalau mau masuk marketing.

    Banyak sumber yang bisa kamu dapatkan untuk mengetahui soal marketing itu apa dan ngapain. Di sini, anak dari bali cuman mau ngejelasin lagi.
    Salah satu definisi marketing dari beribu definisi marketing adalah Marketing is an organizational function and a set of processes for creating, communicating, and delivering value to customers and for managing customer relationships in ways that benefit the organization and its stakeholders, dari Kotler.

    Inti dari definisi tersebut adalah seorang marketer harus mampu berkomunikasi dengan konsumen mereka untuk menghantarkan vaue atau nilai produk perusahaan untuk mengatasi masalah yang dihadapi konsumen. Dengan ini consumer akan merasakan sendiri apa yang mereka dapatkan dari produk kita. Ketika konsumen merasa puas marketing juga memiliki kewajiban untuk menjaga hubungan dengan konsumen setelah mereka membeli produk.

  • Marketing itu ngapain ?
    Kalo kalian perhatikan nama-nama divisi di perusahaan besar, biasanya ada divisi Sales and Marketing Department. See that? Marketing berbeda dengan Sales. Kalian jangan berkecil hati atau worry banget.
    Kalau kata dosen anak dari bali, “Marketing is like the blood inside your vein” Dipikir-pikir bener juga, karena kerjaan kita akan menghasilkan pendapatan untuk perusahaan kita. Tanpa income perusahaan tidak akan mampu bertahan.
    anak dari bali, mari mengenal marketing
    Sales dan Marketing itu berdampingan. Ga bisa sendiri-sendiri, tapi karena tugas mereka sama-sama rumit makanya mereka dipisah. Marketing terlibat dalam production dan sales. Menentukan target pasar, desain produk seperti apa, cocok tidaknya untuk konsumen, dsb. Kalau sales hanya fokus ke penjualan produk dan distribusinya ke konsumen.

  • Tugasnya seperti apa?
    Karena akan berurusan dengan target secara berkelanjutan, tak heran kamu sendiri juga akan menjadi strong kalo masuk marketing. Alasannya;

    Semester pertama di marketing, kalian bakalan berhadapan sama tugas-tugas yang berkaitan dengan teori dulu. Bikin essay dan paper, biasa tentang teori di marketing dan consumer behavior. Kalau untuk mid project biasanya masih berupa tulis menulis, kalo untuk final project kalian bisa saja terjun ke perusahaan untuk benar-benar memasarkan sesuatu.
    Semester kalian mulai meningkat, tugas kalian akan di upgrade lagi levelnya jadi lebih menantang. Kalo semester satu masih teori dulu, semester selanjutnya lebih ke praktek mulu. Bikin commercial, printed ads, website, dsb. Pastinya ada target-target yang diminta dosen dari tugas-tugas ini. Tipsnya, jangan khawatir, just do it!

    Marketing memang jurusan yang menantang dan menguji mental. Tapi jangan takut, apabila kalian sudah tertarik itu akan menjadi modal yang cukup untuk kalian untuk tetap bersemangat! Karena jika kamu sudah berhasil melewati dan meraih target yang ditetapkan, kalian akan mendapatkan kepuasan dan pengalaman yang berharga! That’s all from anak dari bali!

Posted in Bali Inspiration

Romantic Destinations in Bali [Affordable to High-Price]

Happy Valentine Day!
Because it’s valentine day, Anak dari Bali wants to share some information about romantic destinations, that will make you cool in your moment.

Many youngsters and newlyweds spent their holiday and honeymoon in Bali. They often search for romantic place where the can enjoy their moment. So, what are the romantic places in Bali?

  • Dinner in Jimbaran Bay
    949974078
    Price: Middle (standard)
    The menu starts from IDR 70,000 (main course) and you can enjoy your dinner with sunset view. Mostly, they provide seafood in here.
    But, if you don’t want eat seafood, you can simply go to Jimbaran beach and enjoy the sunset while drinking Coconut-iced drink and eating toasted corn which priced starts from IDR 10,000.
  • El Kabron
    anak dari bali, romantic destinations, el kabron
    Price: Middle (standard) to High
    Located before Uluwatu Temple and it offered a beautiful view for your. They provide Spanish dishes and their price starts between IDR 40,000-100,000. This is a suitable place for hanging out while waiting for the kecak performance in Uluwatu.
  • Blue Point Bay
    anak dari bali, romantic destinations, blue point bay
    The shooting location for  Eat Pray Love and this beach has a wonderful view. It is perfect for the couples and single.
  • Rockbar Jimbaran
    anak dari bali, romantic destinations, rockbar
    Price categorized High
    It is located in Ayana Hotel. But, if you just want to hanging out here, you don’t need to reserved a room in the hotel. The price of the food starts from IDR 70,000 (appetizer or dessert only), approximately you will spent around IDR 200,000 for 2 persons.
    This place has a special view when sunset comes. Also make sure you wear an appropriate clothes in here because this place has a dress-code that you should wear.

DINNER ON CRUISE

  • Pirates Cruise Dinner
    anak dari bali, romantic destinations,pirate cruise
    Price: around IDR 180,000/person
    You can enjoy fire-dance and belly dance performance while eating Indonesia cuisine (buffet). It is worth enough with the price, because with this price you enjoy the situation of having a dinner in a cruise.
  • Bounty Cruise Dinner
    anak dari bali, romantic destinations, bounty cruise
    Price: around IDR 275,000/person
    Anak dari Bali recommends this place if you go with several friends and family.
  • Bali Hai Dinner
    anak dari bali, romantic destinations, bali hai
    Price: around IDR 500,000/person
    Price comes with quality, yea this place provide western cuisine (buffet) and situation. It is perfect for couples, but you have to pay higher.
  • Private Cataraman
    anak dari bali, romantic destinations, private catamaran
    It is better to go to this place in a group of people.It is suitable for private party until midnight. You can reserved a private boat and DJ here, that’s why you need to go here in a group. It will cost around 8 millions for 10 until 12 people.That’s all from Anak dari Bali! I hope that you guys will enjoy your romantic holiday with your couple or even with your friends.But, these are some recommended destinations, you may find the other when you go to Bali 🙂
Posted in Bali Inspiration

Tourism Places in North Bali”The Hidden Beauty”

Welcome back to Bali Inspiration from Anak dari Bali!

In my opinion, it is very common to talk about Kuta and all destinations in southern part of Bali, if you go to Bali. But, Bali has more than that!

If you want to have a peaceful and relaxing holiday, especially if you are a nature lover, you can put northern Bali in your list. Now, we want to share about what are the hidden beauty”, the tourism destinations in North Bali? Here we go!

Pantai Lovina (Lovina Beach)

anak dari bali, bali inspiration

Maybe some of you already heard about this beach. You usually visit white sand beach, but here you will see black sand beach. In addition, in Lovina beach you will discover the beautiful sunset and dolphins around this beach. Therefore, Lovina beach also becomes famous in overseas.
During the summer, usually there is a festival which named “festival lovina” where takes place around Lovina.

Buyan and Tamblingan Lake (The Twin Lake)

905631_10153422930738656_7472186519948468614_o

With the cool air that is completely surrounded by green mountains, the atmosphere is quiet and comfortable, it is ideal for those who loves tranquility far from the noise of the city . Along the edge of the lake, you will discover many groups of apes. Also, during the highway next to a lake Buyan and if you take a land trip through Denpasar – Singaraja, you have a chance to see these apes. These become the attractiveness of this region as a tourism destination.

Gitgit Waterfall

anak dari bali, bali inspiration

It is located 11 km from Singaraja city, you will find the location if you have a land trip via Bedugul to Denpasar.
This waterfall has a wonderful sight and panorama. Also, you will enjoy the cool air and green sceneries when you are on your way to reach the waterfall. It is a right place to capture your moment.

Taman National Bali Barat (TNBB) or West Bali National Park

anak dari bali, bali inspiration

West Bali National Park or Taman National Bali Barat (TNBB), have different kinds of extinct flora and fauna. In addition, some of them are very rare protected by the government. This national park, with an area of ​​19002.89 hectares is located at the west end of the district Buleleng, to achieve the direction to the port of Gilimanuk.

Ari Sanih

anak dari bali, bali inspiration

Yeh Sanih or well known as Air Sanih is a natural bath which is located about 17 km east of Singaraja . In this place, there are two swimming baths in place. One for adults and the other is for children. A few meters to the north is surrounded by the sea is relatively safe for swimming and other water sports activities or just for playing around a black sand beach. Around this object has provided several small inns and restaurants and parking areas as support facilities.

Air Panas Banjar

anak dari bali, bali inspiration

Banjar Hot springs predicted has begun to be addressed and utilized, since the Japanese Occupation in Indonesia. The hot water that contains sulfur was believed to cure skin diseases . Until now, these baths visited by the local citizens and tourists to bathe and swim. The location of this tourist area about 24 km west of the city of Singaraja.

Come and visit North Bali, Buleleng, Singaraja! 🙂

Posted in Sneakers

Sneaker for Women and Teen Girls Footwear!

Hello! Today Anak dari Bali wants to share about sneaker!

The dictionary defines sneaker as a soft shoes with rubber sole usually worn in a casual or sport occasion. Sneaker is a choice for everyone. Beside, it is comfortable and mostly suitable for many kinds of casual fashion, you also will get a sporty and young looks when you wear a sneaker. Below are the types of sneaker for teen girls and women, check this out!

  1. High-top sneaker wedges

For Indonesian girls, this kind of footwear is still happening in your surroundings, especially for those whom like k-pop culture. They must have been familiar with this type of shoes.

  1. High top sneaker no wedges

There are many popular brand for this type, such as Converse (high top chuck taylor), Nike, and Adidas also provide the same product. You can combine your casual style with high top sneaker to complete your street looks.

  1. Slip-on sneaker

    slip on sneaker for women
    slip on sneaker for women

It is almost the same with low-top sneaker, but it has no shoe laces. Therefore, it is simpler.

  1. Low top sneaker

it is can be used for many kind of activities and it completes your usual casual looks. Sometimes wearing low-top sneaker gives an athletic point of view to the user.

Women are usually love many patterns and colors than men, so make sure when you are choosing your sneaker it will represent your character and your taste. Then you will not seemed awkward while wearing sneaker.

Get more knowledge to mix and match your sneaker with your outfit on women’s outfit for sneaker!

Gaya Sepatu Bisa Menunjukkan Kepribadian Seseorang?

Menebak kepribadian seseorang dari warna kesukaan? cara berpakaian? Hal itu mungkin sudah biasa didengar.
Bagaimana kalo di sesi ini Doctor Sneaker memberikan info tentang, bagaimana memprediksi kepribadian seseorang dari gaya sepatunya?

Penelitian yang dilakukan oleh Omri Gillath dari University of Kansas, melibatkan 63 mahasiswa. Dalam penelitian, mereka diminta untuk melihat foto 208 pasang sepatu dari sukarelawan.

Foto-foto ini akan menjadi media untuk menebak jenis kelamin, usia, status sosial pemilik sepatu. Selain itu, karakter yang juga dinilai, seperti apakah pemilik sepatu orang yang terbuka atau tertutup, liberal atau konservatif, beremosi stabil, hingga keterbukaan.

Hasil penelitian luar biasa. Para mahasiswa sanggup menebak 90 persen karakter seseorang melalui sepatunya. Sehingga, tanpa disadari, manusia melekatkan kepribadiannya melalui sepasang sepatu yang ia pakai.

“Pada sepatu terselip informasi mengenai pemakainya,” ujar ahli psikologi dari University of Kansas, Omri Gillath.

Menurut dia, seseorang cenderung memperhatikan alas kaki yang dikenakannya. Maka dari itu, sepatu menyimpan pesan nonverbal mengenai kepribadian pemakainya.

Hal ini ditunjukkan lewat keterkatian beberapa jenis sepatu dan karakter pemakainya. Seperti, pemilik sepatu dengan desain dan berwarna-warni menunjukkan kepribadian yang ekstrovert. Sepatu lama yang selalu tampak baru dimiliki oleh orang yang rapi dan teratur, karena mereka teliti dalam perawatan sepatunya.

Hal lain mengejutkan peneliti, sepatu yang praktis dipakai oleh orang yang ramah. Sepatu boot cocok dengan karakter agresif. Adapun sepatu yang tampak tak nyaman biasanya dipakai oleh orang berkepribadian tenang.

Seseorang yang memakai sepatu baru atau sepatu yang dijaga dengan baik, cenderung memiliki kekhawatiran akan hubungan dengan pasangan. Menurut peneliti, hal ini disebabkan tingginya kecemasan akan penampilan dan cara pandang orang terhadap pemakai sepatu jenis seperti ini.

Lebih dari itu, sepatu juga menunjukkan cara berpikir. Sandal jepit yang lusuh dan tampak murah biasanya dipakai oleh orang liberal.

Hasil penelitian Gillath akan diterbitkan melalui Journal of Research in Personality.

Jadi, kamu termasuk pegguna sepatu yang mana? Jangan lupa perhatikan orang disekitarmu untuk memprediksi karakter seseorang dari gaya bersepatu mereka!

modified from:
tekno.tempo

Posted in Bali Inspiration

Hal yang Kamu Harus Tahu Soal Nyepi di Bali

Familiar dengan Nyepi dan Tahun Baru Saka?

Hari Raya Nyepi merupakan Hari Raya umat Hindu yang diselenggarakan setiap Tahun Baru Saka. Di tahun ini, kita akan merayakannya pada tanggal 9 Maret mendatang.

Curious? Di sesi Bali Inspiration ini, anak dari bali akan kasi tahu Hal yang Harus Kamu Tahu Soal Nyepi di Bali!

  1. Apa itu Hari Raya Nyepi?
    Seperti namanya itu berarti “sepi”, “sipeng” yang artinya sepi, hening, senyap.
    Tahun Baru Saka dirayakan oleh umat Hindu dengan sepi dan hening. Tanpa kegaduhan atau aktivitas apapun.
  2. Mengapa Perayaan Tahun Baru itu Sepi?
    Simple statement,”emang begitu adanya”. Dari sudut pandang anak dari bali itu memang sudah kebijakansanaan leluhur kami untuk merayakan Nyepi dengan hening dan fokus kepada aktivitas spiritual, seperti menjernihkan pikiran, introspeksi diri, dsb.
  3. Rangkaian Hari Raya Nyepi apa saja?
    Melasti

    melasti_1_by_prisonheartclothes
    https://anakdaribali.files.wordpress.com/hal-yang-harus-kamu-tahu-soal-nyepi-di-bali

    Berasal dari kata Mala=kotoran/leteh dan Asti=membuang/memusnahkan. Ini bertujuan untuk membersihkan kotoran yang ada di badan dan pikiran manusia (Bhuana Alit) dan juga sarana upacara (Bhuana Agung), serta memohon air suci kehidupan bagi kesejahteraan umat manusia.

    Tawur Agung/Tawur Kesanga atau Pengerupukan

    https://anakdaribali.files.wordpress.com/hal-yang-harus-kamu-tahu-soal-nyepi-di-bali
    https://anakdaribali.files.wordpress.com/hal-yang-harus-kamu-tahu-soal-nyepi-di-bali

    Kalo liat ogoh-ogoh pada diarak di jalan, nah itu dia rangkaian dari hari pengerupukan.
    Dilaksanakan sehari sebelum Nyepi pada Tilem Sasih Kesanga. Tawur kemudian diikuti dengan Pengerupukan. Filosofinya adalah manusia harus menjaga keseimbangan dengan alam. Umat manusia harus memberikan timbal balik kepada lingkungan.
    Biasanya upacara pengerupukan, kami menyebarkan nasi tawur, mengobori rumah, membuat suara gaduh dengan perabot, untuk membersihkan rumah dari kekuatan negatif. Selain itu ada juga arak-arakan ogoh-ogoh sebagai simbolis sifat-sifat raksasa yang nantinya akan dibakar.

    Ngembak Geni
    Sehari setelah Nyepi, kami sudah bisa beraktivitas kembali. Biasanya hari ini diisi dengan mesima krama atau mengunjungi kerabat dan saudara, serta bermaaf-maafan.

  4. Kalo Nyepi ngapain aja?
    Umat Hindu biasa melakukan Catur Brata Penyepian, yaitu
    Amati Geni : tidak menyalakan api, artinya tidak mengobarkan hawa nafsuAmati Karya: Tidak melakukan kegiatan dna berkativitas apapun, hanya fokus pada kegiatan rohani.
    Amati Lelungan: Tidak berpergian. Kami tetap berada di rumah.
    Amati Lelanguan: Tidak bersenang-senang dan berfoya-foya.Oleh karena itu, semua kegiatan dan aktivitas di Bali benar-benar lumpuh pada perayaan Hari Raya Nyepi. Sampai bandara dan pelabuhan juga ditutup. Kendaraan bermotor tidak beroperasi. Ketika malam hari tidak boleh menyalakan lampu. Jadi, ramah lingkungan banget kan? hehe
  5. Apa kalian tidak bosan tidak beraktivitas?
    Balik ke diri kalian lagi, aku pribadi menahan godaan memang susah. Menurut anak dari bali sendiri, Nyepi itu adalah hari yang keren banget? Kenapa? Semua hari raya keren kok! Tapi kapan lagi kalian bisa liat bintang, introspeksi, dan rileks? Setelah selama ini kalian sibuk dengan aktivitas kalian dan kadang lupa dengan kegiatan rohani.
    Selain itu kalian juga berkontribusi untuk earth hours. Kece kan?

Gimana udah terbayang? tertarik untuk ikut nyepi di Bali? Come come! 🙂

Posted in Uncategorized

Cara Menghentikan Ads yang Mengganggu

Halo Bro sis! Kalian yang suka browsing pasti pernah kesel sama yang namanya pop-up ads. Gimana ngga? Adsnya ganggu browsing kalian dan bahkan bikin web browser kalian jadi lemot.

Kali ini aku bakalan nge share tentang cara simple untuk menghentikan ads itu di google chrome.

How??

Pertama, buka google chrome kalian

Kedua, Ketikkan “Adblock” di kolom search kemudian tekan enter

Ketiga, Silahkan sobat pilih extension yang menurut sobat ampuh (kalau mimin menggunakan “adblock” dan “adblock plus”)

Keempat, klik “add to chrome” dan “add extension”

Keliman,  Jika sudah terinstal, Chrome akan membuka tab baru seperti di gambar.

Masih bingung? Kalian bisa berkunjung ke web temen aku disini Selamat mencoba! 🙂